روش تکثیر گیاه آلوئه ورا به سه روش تکثیر میشود که به شرح ذیل میباشد:
حدوداً هر شش ماه ۱۰ پاجوش بر روی ریشهها و لابهلای برگهای خشکیده بوتهها بوجود میآید
که در این روش تغییر ژنتیکی و خواص آن خیلی کم است و گیاهان همسانی تولید میشوند.
در این روش سرعت تولید گیاه پایین است و گیاهان همسانی تولید نمیشود
به دلیل پدیده نر عقیمی و دگرکشتی افزایش تفرق ژنتیکی قابل توجهی در نتایج ظاهر خواهد شد.
در این روش کشت بافت با به دست آوردن سلولهای بنیادی گیاه و تمایز آنها امکان تولید یک گیاه کامل به وجود میآید
به این صورت که در روش کشت بافت گیاه آلوئهورا ( آلوورا ) یک بخش کوچکی
از سلولهای انتهایی در حال تکثیر گیاه کشت داده میشود و گیاه کامل بدست میآید
از بارزترین مزیتهای روش کشت بافت به شرح ذیل میباشد:
سرعت بخشیدن به تکثیر (در حدود ۵۰ الی ۲۰۰ برابر) کنترل ژنتیکی گیاه.
تولید گیاهان همسان و دارای ثبات ژنتیکی و تغییر نکردن خواص آن کنترل آلودگیها و بیماریها بازدهی اقتصادی بالا
اگر در خانه آلوئهورا دارید، میتوانید از ژل و شیر آن استفاده كنید.
كافی است یك برش مورب روی برگهای آلوئه ورا بیندازید تا شیرابه آن خارج شود.
برای جدا كردن ژل از برگها نیز باید گیاه را به آرامی و از طول ببرید و با برش عرضی، ژل میانی آن را خارج كنید.
این ژل مزه خاصی ندارد اما اگر گاهی احساس میكنید طعم تلخی دارد،
احتمال آنكه ژل از برگ به خوبی جدا نشده باشد زیاد است.
این ژل را میتوان به صورت خوراكی یا موضعی برای درمان آفتاب سوختگی، زخم و التهابهای پوستی استفاده كرد.
نكته مهم این است كه در مصرف گیاه آلوئهورا نباید زیادهروی كرد
چرا كه مصرف بیش از اندازه آن موجب از بین رفتن تعادل آب و الكترولیتهای بدن میشود.
توصیه شده روزانه بیشتر از یک قاشق از ژل آلوئهورا میل نكنید.
دراسنا کامپکت (بیماری و درمان)
روش نگهداری از انواع تراریوم ها